Att Använda Kartan

Nedan förklaras hur denna karta är tänkt att användas i form av en punktlista. Varje punkt refererar till en markerad/numrerad funktion i exempelbilden nedan.

  1. Om enheten (PC, mobil, surfplatta) medger det så rekommenderar vi att du tittar på kartan i ”Helt fönster”. Detta görs genom att klicka på länken ”Helt fönster” (1). Detta val medger att hela din skärm används för att visa kartan.Den större kartbilden öppnas i ett nytt webbfönster.
  2. Det visas mycket i kartan. För att välja vilken typ av information man vill se ”bockar” man i/ur kategorier i kartans förklaring (2).
  3. För att zooma in: dubbelklicka i kartan, scrolla med musknappen eller håll nere shift-tangenten och rita en fyrkant runt det område du vill förstora. Man kan även välja att klicka på ikonerna ”+” och ”-” (3).
  4. Ändra bakgrundskarta. Om man önskar kan man här växla mellan kartan som visas från början (Open StreetMap) och en satelitkarta (Google Satellite). Detta görs genom att klicka på ”+” i kartans övre högra hörn (4) och sedan helt enkelt markera vad man önskar se.
  5. Mäta i kartan. Nere till höger finns verktyg för att mäta i kartan (5). Bara att markera vad du önskar att göra och börja klicka i kartan. Resultatet av dina mätningar syns i rutan där du gjorde valet.

 

Tillbaka till den interaktiva kartan? KLICKA HÄR.

 

 /kartan_help.png